首頁 » 新聞 » 娛樂 » Resident evil 終極屍殺,入唔入到戲院睇好?

Resident evil 終極屍殺,入唔入到戲院睇好?

 

Resident evil .終極屍殺

 

年初一的時候我已經同屋企人睇咗呢套喪屍片。我唔會劇透得太多,放心。我一向都有打開resident evil 嘅遊戲,所以對喪屍一啲都唔陌生亦已經唔會驚。電影一開始Alice (女主角)就已經遇上大怪,然後就係一向咁樣好有型咁K.O.左佢,感覺真係好似打機咁。其實呢一部份好屈機,因為炸爆曬啲地雷,女主角咁近距離都毫髮無傷,果然係有主角光環唔同啲。整體黎講,套片都唔係好緊張。同伴遂個死去,同伴們都冇反應咁,可能真係唔熟。打鬥場面比較混亂,鏡頭移動得太多,會令人有頭暈嘅感覺。最wow到我嘅係 Alice 主體炒Albert Wesker 魷魚個一下。最後我唔建議入戲院睇。仍然想睇嘅朋友唔洗睇3D,我本人唔覺得有3D過。其實最利害嘅係女主角Milla Jovovich佢本人係邊拍戲邊餵奶俾佢個細女,演呢個角色演左15年果然唔簡單。

 

見到阿媽成身都係血,仍然食得咁開心果然係呃佢唔到。

原文鏈接:Resident evil 終極屍殺,入唔入到戲院睇好?,轉載請註明來源!